The Sexual and Reproductive Health and Rights (SRHR) Training

(العربي في الأسفل)

The Asfari Institute for Civil Society and Citizenship at the American University of Beirut (AUB) invites you to apply to the Sexual and Reproductive Health and Rights (SRHR) Training, which will be held on November 23, 2022, in Beirut, Lebanon.

This training aims to highlight international human rights standards pertaining to SRHR, enhance public awareness and the importance of SRHR for young adults, and increase the knowledge and skills of young people to discuss and organize to claim SRHR. We aspire to create a safe space for in-depth discussions on human rights, the politics of civil liberties, reproductive justice, gender identity, diverse social expressions, and sexual orientation. We will choose 15 participants between the ages of 18 and 35 from Lebanon, Jordan, Tunisia, Iraq, Palestine, and Egypt based on inclusivity and diversity.

About the trainer

Paola Salwan Daher is the Associate Director, Global Advocacy at the Geneva Office of the Center for Reproductive Rights, a legal advocacy organization that uses the power of law to advance sexual and reproductive rights as fundamental human rights around the world. She previously worked at the Cairo Institute for Human Rights Studies, the Center for Research and Training on Development – Action in Beirut, the World YWCA, and the IFRC. She holds a BA from the Graduate Institute for International and Development Studies in Geneva and an LLM from the Geneva Academy of International Humanitarian Law and Human Rights and is a Board Member of Urgent Action Fund for Women’s Human Rights and of the Arab Foundation for Freedom and Equality. She’s the co-founder of Hammam Radio.

Application Deadline: November 17, 2022

Link to application: https://forms.gle/iijhFUkn9kXy8NMM9

يدعو معهد الأصفري للمجتمع المدني والمواطنة في الجامعة الأمريكية في بيروت للتقدم إلى تدريب الصحة الجنسية والإنجابية والحقوق، والذي سيعقد في 23 نوفمبر 2022 ، في بيروت ، لبنان.

يهدف تدريب الصحة الجنسية والإنجابية هذا إلى تسليط الضوء على المعايير الدولية لحقوق الإنسان المتعلقة بالصحة والحقوق الجنسية والإنجابية، وتعزيز الوعي العام وأهمية الحقوق والصحة الجنسية والإنجابية للشباب، وزيادة معارف ومهارات الشباب للمناقشة والتنظيم للمطالبة بالحقوق والصحة الجنسية والإنجابية. نحن نطمح إلى خلق مساحة آمنة لإجراء مناقشات متعمقة حول حقوق الإنسان ، وسياسات الحريات المدنية ، والعدالة الإنجابية ، والهوية الجنسية ، والتعبيرات الاجتماعية المتنوعة ، والتوجه الجنسي. سنختار 15 مشاركًا تتراوح أعمارهم بين 18 و 35 عامًا من لبنان والأردن وتونس والعراق وفلسطين ومصر على أساس الشمولية والتنوع.

عن المدربة
باولا سلوان ضاهر هي المديرة المساعدة، المناصرة العالمية في مكتب جنيف لمركز الحقوق الإنجابية ، وهي منظمة للدفاع القانوني تستخدم قوة القانون لتعزيز الحقوق الجنسية والإنجابية كحقوق إنسانية أساسية في جميع أنحاء العالم. عملت سابقًا في معهد القاهرة لدراسات حقوق الإنسان ، ومركز الأبحاث والتدريب للعمل التنموي في بيروت ، وجمعية الشابات المسيحية العالمية ، والاتحاد الدولي لجمعيات الصليب الأحمر والهلال الأحمر. وهي حاصلة على درجة البكالوريوس من المعهد العالي للدراسات الدولية والتنموية في جنيف وماجستير في القانون من أكاديمية جنيف للقانون الدولي الإنساني وحقوق الإنسان وعضو مجلس إدارة صندوق العمل العاجل لحقوق الإنسان للمرأة والمؤسسة العربية للحرية والحرية. المساواة. هي المؤسس المشارك لراديو همام.

آخر موعد للتقديم: 17 نوفمبر 2022

https://forms.gle/iijhFUkn9kXy8NMM9 :رابط للتطبيق

Leave a Reply